OM TORTALK AB

Vår vision och filosofi kommer ur egna erfarenheter. Livet kan förändras för den som använder talsyntes. Därför måste alla barriärer slipas ned så mycket som möjligt så att fler kommer igång med talsyntes och får chansen att nå sin fulla potential. Kontakta oss gärna.

ALLT STARTAR

Historien om TorTalk börjar när Tor Ghai under sina 7 år på MTM upptäcker att talsyntes förändrar hans liv. Han ökar sin läshastighet och läsförståelse radikalt och är inte längre trött efter läsning med talsyntes.

Med talsyntes som nytt verktyg börjar Tor studera.

De talsyntesprogram som finns räcker dock inte till så Tor bygger sitt eget program, TorTalk Windows, som lanseras 2013. Samma år är TorTalk en av vinnarna i PTS Innovation för alla.

 

..OCH FORTSÄTTER

TorTalk tas emot väl och finns inom kort på universitet, skolor och skrivs ut av logopeder. Redan första året gör TorTalk många liv lättare på samma sätt som talsyntes förändrade livet för Tor. 

Sommaren 2015 släpptes TorTalk Mac och Tor Ghai är fortfarande med i företaget som programdesigner och testanvändare.

Talsyntesprogrammen från TorTalk utvecklas hela tiden med hjälp av input från logopeder, testanvändare och sammarbetspartners som Icap AB.

 

VÅR VISION

Den som använder ett talsyntesprogram från TorTalk ska känna sig trygg i att det är lätt att förstå funktionerna och att programmet alltid fungerar oavsett textformat.

Vi jobbar mycket med utbildning och workshop i sammarbete med exempelvis skolor och universitet. Användare och pedagoger ska också kunna känna sig trygga i att förevisa TorTalk.

Vi försöker hela tiden anpassa även underhåll-och supportrutiner till att underlätta för den som administrerar våra talsyntesprogram.

 

Allt för att slipa ner barriärer och få fler att upptäcka möjligheterna med talsyntes.

 

Läs om vilka olika licensmöjligheter som finns för TorTalk talsyntesprogram

 

Tor1

Jag som har skapat programmet heter Tor Ghai.

Jag älskar talsyntes.

För mig som dyslektiker förändrades livet när jag kom i gång med att använda talsyntes.

Innan läste jag dagstidningar, studiematerial och jobbrelaterad text med möda och var helt slut efteråt.

Nu med talsyntes läser jag 7 (!) gånger mer text per dag och är ändå pigg o glad när jag hämtar barnen på dagis och skola.

Tyvärr kommer många som har behovet ändå inte igång med talsyntes. Teknik och funktioner ställer ofta till det för användare men även för pedagoger.

Därför skapade jag TorTalk – ett talsyntesprogram med endast de nödvändigaste funktionerna som ändå läser all text.

Inga onödiga knapptryckningar, inga jobbiga valmöjligheter -bara att använda.

TorTalk - Irriterande enkelt!